1
apr

Maczima april

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
Paralympiër 2014, Michèle George
Tweemaal Paralympisch goud in Londen en vorig jaar duidelijke bevestiging met twee gouden plakken op de Wereldspelen in Caen. Dat leverde haar in 2014 de titel ‘Paralympiër van het Jaar’ op. Dressuurruiter Michèle George is uitgegroeid tot vaandeldraagster van de Belgische paardensport. 
De zeven privileges van de zorg
Zorg verlenen is een privilege, geen vanzelfsprekendheid. Je mag zorg geven. Als  zorgverlener word je immers toegelaten tot de meest intieme kwetsbaarheid van de zorgvrager. Zorg verlenen is daarom nooit vrijblijvend, niet voor de zorgverlener, maar ook niet voor de samenleving. Dat is de kern van het boek van Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer. Het zou verplichte lectuur moeten zijn voor alle huidige en toekomstige
zorgverleners. 
Parki’s Kookatelier
Kookadviseur Yves Meersman bedacht samen met dokters en diëtisten een voedingsconcept voor parkinsonpatiënten: Parki’s Kookatelier. Met een website, workshops en binnenkort ook een kookboek, wil Parki’s Kookatelier tonen dat gerechten met smaak creëren en bereiden niet complex hoeft te zijn. 
Leven na een transplantatie
In februari 2011 kreeg Erik Gielis (59) een nieuwe pancreas en nier. Ruim twee jaar na deze zware transplantatie fietste hij de Mont Ventoux op. Eriks verhaal is uitzonderlijk, maar komt nog wel meer voor. Driekwart van de getransplanteerden doet het goed na de ingreep. 
Project Stil Leven
Mensen aan de hand van foto’s herinneringen laten ophalen aan een dierbare overledene: dat is het opzet van het project Stil Leven. Het foto- en vertelproject begon in 2012 in het Onze-Lieve-Vrouw ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove. Intussen is er een boek, een rondreizende tentoonstelling en vooral veel navolging. “Het concept slaat aan”, zegt Erik Verliefde.
 

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.