12
mei

Maczima juni

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
Ik zou het verschrikkelijk missen als ik niet meer kon optreden
Muziek is altijd belangrijk geweest in het leven van klein­kunstzangeres Della Bosiers (68). En als het even meewil, wil ze dat nog lang zo houden. Daarnaast heeft ze zich ook altijd geëngageerd voor mensen die het nodig hadden. Onder meer als voorzitter van Kom op tegen Kanker.
De huisarts als coach
Steeds meer mensen lijden aan meer dan één aandoening of hebben te maken met chronische zorg. Centraal in de zorg voor hen staat de huisarts die informeert, coördineert en sa­men met de patiënt op zoek gaat naar de best mogelijke zorg.
Kortsluiting in mijn hoofd
Dat kersverse mama’s soms voor een onbenulligheid tranen met tuiten wenen, is bekend. Babyblues. Dat in de periode na de bevalling een postnatale depressie kan ontstaan we­ten wij eveneens. Maar dat vrouwen na het krijgen van een kind in een psychose terecht kunnen komen, dat is dan weer minder bekend. Het overkwam Brenda Froyen. Zij kreeg een postpartum psychose (kraambedpsychose).
Hoe vriendelijk is een gemeente voor mensen met dementie?
Even narekenen. Hoeveel mensen met dementie wonen er in je gemeente? Schat eerst, reken dan. Zit je dicht bij je schat­ting? Hoe vriendelijk is je gemeente voor al die mensen met dementie? Kan je die vriendelijkheid meten?
Een gesprek met Veerle Baert zet je op weg.

Voor een abonnement op Maczima (10 euro voor 10 nummers) kun je terecht bij Ellen Panne,
T. 02 246 47 00,  maczima@cm.be.

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.