1
mei

Maczima mei

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
Radiomaker Kris Baert trekt met zijn theatervoorstelling ‘Hoe slapen opnieuw een zaligheid werd’, momenteel het land rond. Tien jaar lang was hij verslaafd aan slaappillen. Nadat hij afkikte maakte hij er een voorstelling over omdat “ik vanuit mijn ervaringen misschien andere mensen kan helpen”. Want hij bleek niet de enige te zijn met slaapstoornissen.
 
Schroom, intimiteit en seksualiteit in zorg. Een respectvolle houding tegenover de patiënt, is essentieel als het over schroom, intimiteit en seksualiteit gaat in de zorg. Twee verpleegkundigen en een seksuologe uit psychiatrische afdelingen vertellen open over hun praktijkervaring met deze gevoelige thema’s en geven tips. 

Zelfzorg voor mantelzorgers. Marij Laurijssen is sinds 1998 mantelzorger. Eerst van haar schoonmoeder, later van haar ouders en broer. Zij spreekt dan ook echt uit ervaring wanneer ze zegt dat mantelzorg enkel vol te houden is, wanneer je als mantelzorger ook voldoende tijd neemt voor jezelf. Een pleidooi voor zelfzorg.

Sigrid danst haar zorgen weg. Sigrid Gontier lijdt aan spinocerebellaire ataxie (SCA). Daardoor is deze jonge dame meestal op een rolstoel aangewezen. Echt verzoend met haar situatie is Sigrid niet. Maar liever dan bij de pakken te blijven zitten, maakt zij van de nood een deugd. Rolstoeldans biedt haar nieuw perspectief.

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.