Wanneer kan je luisteren?
Je kiest zelf wanneer het voor jou past. Je kan ervoor kiezen om een hele dag de permanentie voor je rekening te nemen of een halve dag. Het is gebruikelijk dat je om de 14 dagen een halve of hele dag de permanentie op neemt. Maar we kunnen samen bekijken wat jou het beste past.
Moet je je verplaatsen voor dit vrijwilligerswerk?
Nee, vrijwilligers die meewerken aan de Pijnlijn nemen de telefoon thuis op. Via een centraal aangestuurd systeem wordt de Pijnlijn doorgeschakeld naar je eigen telefoontoestel. Je hoeft je woning dus niet te verlaten.
Op welke ondersteuning kan je rekenen?
Om je te ondersteunen in je talent om naar anderen te luisteren, werd een handleiding ontwikkeld. Hierin vind je heel wat informatie over wat de Pijnlijn is, wat er van je verwacht wordt als vrijwilliger, hoe je eventueel kan doorverwijzen,
Daarnaast is er twee keer per jaar een intervisie om samen met collega-ervaringsdeskundigen uit te wisselen en van elkaar te leren. Vaak worden we hierbij ondersteund door externe deskundigen.
Tussendoor kan je ook via de telefoon bij je collega-vrijwilligers terecht en kan je rekenen op de ondersteuning van een beroepskracht van Ziekenzorg CM.
Goesting om te starten?
Laat iets weten, dan contacteren we je om samen de verdere mogelijkheden te bekijken :
T. 02 246 47 76 - ghislaine.luchtmeijer@cm.be
5
jan
Reacties
Login of registreer u om te reageren op dit artikel.