2
okt

Pop-upwinkel voor kankerpatiënten

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
Uitbaatster Wendy Rosseel kreeg zelf zes jaar geleden borstkanker. Door de chemotherapie verloor zij al haar haar, maar ze vond weinig leuke sjaals en mutsen. Een pruik vond ze geen optie. Dus besloot ze om zelf sjaals en mutsen te ontwerpen. Omdat een kaal hoofd bijzonder gevoelig is, moeten mutsen voor chemopatiënten aan veel vereisten voldoen. Je moet het van 's ochtends tot 's avonds kunnen dragen, binnen en buiten. De stof moet comfortabel zijn en mag geen velcro of elastiek bevatten. Het moet warm genoeg zijn, maar toch luchtig.
Van bij het begin kreeg Wendy heel wat complimenten over haar creaties, wat haar deed besluiten om er iets meer mee te doen. Twee jaar later startte ze de webshop ‘Rosette la Vedette’.
De winkel in Gent is er gekomen op vraag van de klanten, omdat zij heel graag de mutsjes wilden voelen en passen. Wendy hoopt dat ze met haar mutsjes en sjaals mensen kan helpen om zich goed te voelen. Er hangt immers nog steeds een taboe op kanker en kaal zijn, waardoor heel wat – vooral vrouwelijke - kankerpatiënten het moeilijk vinden om buiten te komen. Met dit project wil Wendy deze mensen over de schaamte heen helpen.
Bron : De Morgen 01-10-2014
 

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.