12
mei

PRIKKEL JUNI

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
Eerste patiëntenvereniging voorgebruikers van medicinale cannabis
Cannabis is bij ons vooral gekend als het meest populaire illegale roesmiddel, waarvan duidelijk is dat het gebruik ervan kan leiden tot verslaving. Maar die illegaliteit belemmert ook een open  communicatie over de medicinale voordelen die cannabis kan bieden. En precies die juiste voorlichting heeft de recent opgestarte medicinale cannabispatiëntenvereniging Medcan vzw voor ogen. Twee van de oprichters, voorzitter Pieter Geens en plantenverzorger Guy Hofman leggen ons het hoe en het waarom uit van hun vereniging(en).”
 
Chronische pijn in vraag en antwoord
Tijdens de voorbije voorjaarssamenkomsten van de Vlaamse Pijnliga serveerden we de deelnemers een quizformule over chronische pijn. Vorige maand las je in Prikkel al een eerste reeks vragen en antwoorden uit deze pijnquiz. Volgende maand sluiten we de reeks af met een derde en laatste deel.
 
Pijn zonder strijd
‘Pijn zonder strijd’, met als ondertitel ‘over stoppen met vechten en zin krijgen in je leven’ is een zelfhulpboek, gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Chronische pijn kan je leven tot een lijdensweg maken. Je ervaart niet alleen de pijn, je lijdt eronder. Dit boek gaat over stoppen met lijden aan pijn door er niet tegen te vechten. Vechten tegen onvermijdelijke zaken zoals pijn gaat ten koste van een waardevol leven.

Prikkel is het tijdschrift van de Vlaamse Pijnliga, een samenwerking van patiëntenverenigingen, zoals de Belgische Hoofdpijnliga, de CVS Contactgroep, Contactgroep Myeloom Patiënten, ‘t Lichtpuntje, De Maretak, MCP, Ruggensteun, VMCP en vzw Whiplash. Andere patiëntenverenigingen die eveneens een werking ontplooien t.a.v. pijnpatiënten kunnen toetreden tot deze liga. 
Prikkel verschijnt 10 maal per jaar en vormt een onderdeel van het tijdschrift Maczima..
 
Voor meer info over Prikkel : T. 02 246 57 14 of mail naar vlaamsepijnliga@cm.be.

 

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.