Endocrinologe-diabetologe Christine Pelckmans wil met Zucsu een diabetesvriendelijke cultuur promoten en de groeiende groep van diabeten bereiken.
Zo geeft Zucsu in samenwerking met Gault&Millau en de Diabetes Liga een restaurantgids voor diabetici uit. Kookworkshops met chefs, meetings, seminaries en een website promoten gezonde voeding met de nadruk op de hoeveelheid koolhydraten en mogelijke alternatieven. Verschillende restaurants zijn aangesloten bij Zucsu en zetten een volledig duurzaam diabetesmenu op de kaart. Ook Belgocatering – een bedrijf dat onder meer 14 000 maaltijden per dag in 32 bedrijfsrestaurants serveert - stapt mee in het project.
Dr. Pelckmans wil in eigen land nog meer restaurants overtuigen om mee te doen, en kijkt tegelijkertijd ook al over de landsgrenzen om Zucsu te lanceren in o.a. Chicago, Parijs, Barcelona, Nederland, Zwitserland, Indië...
Meer info vind je op www.zucsu.be
Bron : Artsenkrant – 14-11-2014
20
nov
Reacties
Login of registreer u om te reageren op dit artikel.