26
nov

Hoe krijg ik sneller een parkeerkaart?

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
De verkorte aanvraagprocedure voor een parkeerkaart is licht gewijzigd. Ze geldt voortaan alleen voor rolstoelen die je altijd nodig hebt om je te kunnen verplaatsen. Duwwagens, driewielfietsen en scooters komen dus niet meer in aanmerking.

Als je van de adviserend geneesheer van je ziekenfonds de goedkeuring kreeg om een mobiliteitshulpmiddel van een bepaalde lijst te kopen, krijg je meteen ook een attest en een aanvraagformulier. Daarmee kun je een parkeerkaart aanvragen zonder dat er een medisch onderzoekt volgt. Je stuurt de aanvraag naar de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid (Personen met een handicap). De parkeerkaart is even lang geldig als de hernieuwingstermijn van het hulpmiddel.

Heb je geen recht op een rolstoel uit de lijst, maar ondervind je door een handicap toch zeer ernstige problemen om je te verplaatsen?
Dan kun je via de gewone procedure nog altijd een parkeerkaart aanvragen. Dan moet je wel op onderzoek bij de medische dienst FOD Sociale Zekerheid, Directie-generaal Personen met een handicap. De parkeerkaart is in dat geval meestal geldig voor onbepaalde duur.

Voor de aanvraag ga je het best eerst langs bij de dienst Maatschappelijk Werk van je ziekenfonds.

Meer info ook via infochronischzieken@cm.be  of T. 078 05 08 05
 

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.