2
okt

Charter van de patiënt

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
 
Zaterdag 27 september vond in het ICC te Gent het 'Forum van de patiënt' plaats. 1000 chronisch zieke mensen uit heel Vlaanderen namen eraan deel.
Het Forum van de patiënt bood een programma aan dat de kracht van chronisch zieke mensen wil helpen ontdekken en versterken.
Op het Minneplein was het een drukte van jewelste. 47 patiëntenorganisaties kregen er de kans om hun werking voor te stellen tijdens de patiëntenbeurs. Daarnaast liepen er in de verschillende zalen talrijke workshops en lezingen waaraan o.m. Lieven Annemans, Ignaas Devisch, Ri De Ridder, Christine Tobback, Manu Keirse, Koen Kas, David Dewulf, Jean Jacques Cassiman en vele anderen hun medewerking verleenden. In het literair café las Krista Bracke voor uit haar bestseller ‘Mijn leven op stelten’ en Joris Verbeeck uit ‘Leef nu ik er niet meer ben’, het indrukwekkend boek dat hij met zijn overleden broer schreef.
Het Forum van de patiënt werd met een feestelijke show afgesloten, met de afkondiging en ondertekening van het ‘Charter van de patiënt’: vijf krachtlijnen, die chronisch zieke mensen in staat stellen zelf een kwalitatief leven uit te bouwen. Het ‘Charter van de patiënt’, dat gebaseerd is op de ervaring van zieke mensen zelf, zal samen met chronisch zieke mensen geconcretiseerd worden en de basis vormen voor toekomstige acties.