10
jun

'Te Gek!?' focust op jongeren

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
Met Te Gek!? wil het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael uit Diest psychische problemen bespreekbaar maken. De focus op jongeren is niet zo vreemd. Zo bleek uit de Gezondheidsenquête van 2013 dat het aantal mensen in Vlaanderen met psychische problemen het grootst is in de leeftijdsgroep van 15- tot 24-jarigen. Liefst 40 procent van de vrouwen uit deze leeftijdsgroep stelde in het kader van dit onderzoek onlangs te maken te hebben met dergelijke problemen. Bij mannen is dat 20 procent. Ook het taboe op psychische problemen blijkt in deze groep nog sterk aanwezig.
Reden genoeg voor Te Gek!? om hierrond een jaarcampagne op te zetten en een krachtig signaal en een hoopvolle boodschap te brengen aan de Vlaamse jongeren, zo vinden de initiatiefnemers.
Die trokken Sanne Putseys, oftewel Selah Sue, dit jaar aan als meter. De Leuvense singer-songwriter getuigde zelf al herhaaldelijk over de moeilijke periodes in haar leven. Voor haar is het belangrijk te sensibliseren dat het iedereen kan overkomen.

Bron : De Morgen – 10-06-2015