30
mrt

Tientallen klachten over oplichtingsmails 'Volksgezondheid'

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
Volgens de mail is iedere Belgische staatsburger sinds 1 januari 2016 verplicht om eenmalig een toeslag te betalen voor een zogezegde 'mutualiteitsverzekering'. “De toeslag bedraagt €100, en dient eenmalig voldaan te worden. Wanneer u niet betaalt, zult u ontheven worden van de gratis verzekering en kunt u geen beroep doen op uw ziekenfondsvergoedingen”, staat letterlijk in de e-mail te lezen.

Er wordt gevraagd om de betaling aan de FOD Volksgezondheid binnen twee dagen te doen,via PaySafe Benelux, of via de site www.sneltegoed.nl.

“We zijn op de hoogte. De eerste melding kwam binnen op 21 maart in ons contactcenter. Dit is géén mail die van de FOD Volksgezondheid komt. Het gaat om fraude waarbij de naam van de federale overheidsdienst Volksgezondheid wordt misbruikt”, zegt Jan Eyckmans, woordvoerder van de FOD Volksgezondheid. “We hebben een 40-tal mails en telefoons gekregen. Ook de mutualiteiten hebben hun leden via sociale media en andere kanalen gewaarschuwd.”
Mensen die de e-mail krijgen, moeten niet reageren, de vernoemde website niet openen en de mail ongeopend uit de mailbox verwijderen. Bij de FOD Economie werd klacht ingediend tegen de verzenders. (gw)

Bron: Het Belang Van Limburg 30 Maart 2016