23
jan

Vier op de tien Vlamingen slapen slecht

Geschreven door BONDGENOOT ZZ
Dat blijkt uit een enquête van CM bij 3 300 leden. Het ziekenfonds lanceert onder meer een gratis slaaptest als gids naar een gezondere en betere slaap.
De resultaten van het CM-onderzoek zijn verontrustend. 41 procent van de Vlamingen voelt zich niet uitgerust wanneer hij ‘s ochtends opstaat. 26 procent heeft overdag last van concentratieproblemen en 13 procent zit vermoeid achter het stuur van zijn wagen.
Van de slechte slapers zijn er 74 procent die zich - soms tot altijd - de hele dag door vermoeid voelen. Maar liefst 91 procent heeft ’s ochtends het gevoel niet goed uitgeslapen te zijn. 79 procent ligt ’s avonds in bed te piekeren.
Nog altijd bestaan er over slaap heel wat mythes. CM wil daaraan werken door juiste informatie te geven, misverstanden uit de weg te helpen en concrete tips aan te reiken.
Dat doet het ziekenfonds onder meer met een gratis online slaaptest. Je ontdekt er je slaapprofiel en ontvangt er bruikbaar slaapadvies. Naast de slaaptest, geeft CM ook een praktisch doe-boekje uit en organiseert het regionale infosessies en workshops. De slaaptest en alle info over slaap zijn te vinden op www.cm.be/slaapwel.
 
Bron : http://www.cm.be/ – 23-01-2015