9
okt

Al bijna 8 jaar aan het sukkelen met mijn rugletsel.

Geschreven door Robby Marcoen
Het probleem wat ik heb zou volgens de artsen en prof aangeboren zijn. Nu bijna 8 jaar geleden begon het ineens echt erg te worden waardoor ik verplicht werd mijn werk stop te zetten en op ziekenkas te gaan met gevolg dat ik nu invalide voor 66% ben. Heb ondertussen 4 operaties gehad (had 5 hernias waarvan er nu 3  zijn verholpen door prothesen, een wervelbreuk en een wervelverschuiving). De periode voor en na iedere operatie  heb ik verscheidene pijnbehandelingen gehad bij het pijncentrum. En daarnaast houdt de kiné die ik 2x per week krijg me een beetje op de been , al is het effect ervan de laatste tijd erg aan het verminderen. Hier een kort overzicht van de operaties die ik gehad heb: ZOL GENK 28/08/2008: Microdisectomie L5/S1 door Dr. Wuyts UZ LEUVEN 20/11/2009: Discusprothese L5/S1 anterieur door Prof. Dr. Vanderschot 23/04/2010: Posterieure fusie L3-L5 door Prof. Dr. Vanderschot 18/07/2014: Verwijderen prothese L5/S1 en ALIF procedure door Prof Dr. Vanderschot Hoop hier op de site mensen met gelijkaardige problemen te vinden zodat we onze ervaringen met elkaar kunnen bespreken in een privébericht of hier onder mijn bericht mag je natuurlijk ook altijd een boodschap achterlaten. Ben hier pas nieuw dus weet nog niet goed hoe alles werkt. Wens jullie allen alvast het beste toe en hoop dat er uiteindelijk voor ons allemaal wat uit de bus komt zodat de pijn toch wat draaglijker en voor sommige aanvaardbaar wordt. Zelf heb ik al geaccepteerd dat het nooit meer helemaal zal beteren ! Fijne dag nog ! Met vriendelijke groeten, Robby Marcoen

Reacties

23/10/2015 - 19:43
Senne zegt:
Robby, rugproblemen ik weet er alles van reeds 22 jaar chronisch pijnpatiënt mijn grootste probleem is veroorzaakt door een scheur in het duraalvlies . De chirurg heeft tijdens een laminectomie deze scheur veroorzaakt maar heeft op dat ogenblik de wonde gesloten zonder er iets aan te doen. Pas een week later is onder dwang een heringreep gebeurd door een ander chirurg deze heeft de scheur van 3 cm dicht gekleeft met lyodura . Het gevolg is dat er door het bloed dat in het duraalvogt is gekomen er terplaatse het spinnenwebvlies ontstoken is en deze ontsteking veroorzaakt een verkleving van de zenuwen die constant pijnprikkels naar de hersenen sturen dit zonder ophouden 24 u op 24 elke dag van mijn overleven deze aandoening is Arachnoiditis. deze diagnose wordt echter vermeden omdat dit verwijst naar een medische mishandeling. Dus geen diagnose is ook geen behandeling . Orzaak medische corruptie ons kent ons en een erkenning is een bevestiging van het falen van een collega dus dat doet men niet.
Ik kan enkel zeggen voor je iets laat doen aan de rug denk tweemaal na en informeer je naar mogelijke alternatieven.
Groeten en ik wens je het beste.
2/02/2020 - 23:03
Rugletsels zegt:
Beste Robby , al 10 jaar zit ik met t zelfde probleem , al 5 keer geopereerd door prof p Vanderschot , de mens hft alles gedaan of geprobeerd wat hij kon . Uiteindelijk kantje boordje depressie omdat t niet stopt . Overal doet t pijn , wandelen met 1 kruk , en geen beweging meer , niet simpel , ik snap je volledig , maar wat doen we eraan ??? Niets gewoon , blijven hopen op de dag dat t beteren zal zeker ?
Jonger worden we er niet op hè !!
Hoop doet leven , al weet ik hem niet meer te vinden.
Chapeau voor mijn man die dit al zoveel jaren volhoudt en mijn kinderen die zoveel leuke dingen al hebben moeten missen .
Ooit komt er een dag blijf ik aan denken dat t anders word voor ons allemaal ,
Veel sterkte 💪

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.