6
jun

Bang voor komende operatie

Geschreven door cristia 71
Heb geen sociale contacten of activiteiten meer , heb alles moeten laten vallen . Zit in een rolstoel ( die mijn man duwt ). Nu heb ik spinaal kanaalstenose, artrose, reuma, littekenweefsel en aangroei van bot .
Moet nu geopereerd worden om wervelkanaal breder te maken .
Zijn er nog mensen die deze operatie gehad hebben ?
Ik hoor er niet veel goeds over en ben bang dat ik niet van mijn pijn af zal zijn. Zou ik dan weer normaal kunnen gaan ? In huis gebruik ik de rolstoel niet maar loop zo krom als een vrouwtje van 90 jaar .
Heb bij iemand gelezen dat ze in Hoeilaart woont en dat het daar een dood en vergeten gat is : hier hetzelfde : St.Pieters. Leeuw .
Ik hoop op een beetje goed nieuws en zoniet zal ik sowieso toch de operatie laten doen want sta met de rug tegen de muur. Groetjes, Cristia.

Reacties

19/06/2015 - 20:44
Mattias Furniere zegt:
Beste Cristia,

Ik ben pas 31 en heb sinds 2008 chronische pijn in mijn rug.
Jaren heb ik rugversterkende oefeningen gedaan bij kinesisten en in de rugschool. Ben er niet veel verder mee geraakt, ik slik ook al jaren zware morfinepillen,spierontspanners, cortisone,...
In 2013 heb ik een dissectomie ondergaan en de pijn was verre van verdwenen. In 2014 heb ik dan een fusieoperatie ondergaan waar ik nog steeds van aan het revalideren ben. De pijn is er jammergenoeg niet beter op geworden. Ik probeer wel om zoveel mogelijk te bewegen (wandelen). Dit helot echt bij chronische rugpijn, plat liggen heeft geen zin! Bekijk gerust eens de blog die ik erover aanmaakte : www.mattiemeetsnature.wordpress.com enne bezint eer ge begint ;-)
10/08/2015 - 18:23
cristia 71 zegt:
Hallo Mattias,

Sorry dat ik zo laat reageer maar heb een hoop problemen gehad met deze site : mijn w.w. was nooit goed ,heb ettelijke berichten gestuurd soms kreeg ik antwoord dikwijls niet . Hoop dat het nu in orde is .heb me terug
geregistreerd en hopelijk krijg ik nu niet het bericht : deze persoon bestaat al .
Zoals ik reeds schreef : heb na mijn hernia-operatie in '91
ook niet anders dan pijn en miserie gehad .Nu kan ik niet meer gaan en zou geopereerd moeten worden aan kanaalstenose.
Ben onlangs naar de pijnkliniek in Aalst geweest : wat een
klucht !!!!Die praten maar over infiltraties ,spuiten met
cortisone , tensapparaatje ( wat ik hier al jaren in de kast heb liggen , want het hielp niks )en godbetert een
neurostimulator. Daar ben ik allemaal niet mee gediend , ik moet weer kunnen lopen en dar werd niet veer gesproken .Ja , kreeg een gesprek met kinesist , pijnverpleegkundige , psycholoog en nog een paar mensen die mijn problemen niet oplossen . Dat zijn allemaal lapmiddelen , nemen de oorzaak niet weg. Enfin , mij zien ze niet meer in een pijnkliniek . Ben wel altijd bij een
neuroloog-algoloog geweest die me de morfine voorschreef en daar voel ik me redelijk goed mee.Zal eens moeten teruggaan want ben al meer dan een jaar niet meer geweest (ha.schrijft de medicjnen voor ) Moet nu op zoek naar goede neurochirurg .

Jij hebt anders je part ook al ferm gehad , heb je blog nog niet gelezen , maar zal dat seffens eens doen .
En dan schrijf ik je terug , dan weet ik ook wat meer over je geschiedenis .Bezin eer je begint is een mooi spreekwoord , maar gaat dat me helpen ?
Ik word gek in die rolstoel en tss. mijn 4 muren.Want je
kan nergens meer komen , je kan op de duur nog geen mensen
meer zien of horen want ze snappen er niks van .

Lieve groetjes ,
Cristia .
8/10/2015 - 12:13
Saske zegt:
Hoi,

Ik heb ook al jaren rugpijn met als gevolg dat stappen een hele opgave is.
In 2007 ben ik de eerste keer geopereerd. Een fusie van l5-s1 met gevolg dat mijn rechtervoet aan de buitenkant gevoelloos is. Omdat ik nog steeds stralingspijn had in beide benen maar meer uitgesproken links, hebben ze de operatie opnieuw gedaan. Gevolg: linkeronderbeen en voet zijn verlamd en de pijn in beide benen is gebleven. Heb dan de lijdensweg van de pijnkliniek gedaan, infiltraties, tens, verbranden zenuwen in de rug en heb een neurostimulator. Deze helpt je pijn een beetje te 'verlammen' zolang je hem niet te lang gebruikt en geregeld uitzet. Medicatie, cortisonen, spierontspanners, ontstekingsremmers, morfine en zelfs anti-epileptica houden mij een beetje recht.
Buiten komen is zwaar en moet ik nadien bekopen.
Maar niets zegt dat het voor jou een hele verlichting brengt,hè. Ik heb mensen gesproken die heel goede ervaringen hebben. Dus, toi toi en hopelijk met gunstig resultaat!
13/10/2015 - 18:26
greta zegt:
heb je verhaal gelezen Saske erg, een mens is dan geopereerd en dan gevolgen er nog bij , is heel erg voor je , dus maw van alles geprobeerd en niet dat baat , in tegendeel . ik heb facetartrose L4 en L5 , heb ook al facetinfiltraties gedaan , facetblokkade , de facetinfiltraties hielp drie maanden , nu ook begonnen met rugschool, bij het aanraden van de dr. 2x geweest kon het niet uithouden van de pijn , de matoef. waren niet aangepast aan een beginneling, niet te doen. Heb nu info gevraagd aan een andere rugschool en daar krijg je individuele oefeningen, wat ik nu combineer met aquagym . voor de rest maar pijnstillers nemen die niets helpen . ik wens je heel veel moed Saske van harte, je mag altijd terug reageren . alvast veel steun van me !
14/10/2015 - 19:11
Nicky zegt:
Lees het ook allemaal mee hier,hoe meer ik er ook steeds meer van overtuigd ben dat (DE SPECIALISTEN ) vaak zelf het op een gok zetten. Heb mijn verhaal hier ook al gepost, waarbij mij ook duidelijker wordt dat op meer plaatsen zelfs de pijnklinieken je het bos insturen. Heb zelf al 2 pijnklinieken gesmeekt voor Hulp. Je wordt niet serieus genomen. Enige die mij elke dag laten doorkomen is mijn man en kinderen. Beloftes dat je alles weer waardig kan doen, 😢. Hoop ook voor jou dat het zeker wel iets uit gaat maken. Ga zelf a.s maandag naar de volgende die me hopelijk kan helpen, al is het maar iets, alle zeggen tegen mij,, leuven, ,,leuven, ,,,leuven. Dus maandag maar naar leuven. Veel sterkte en steun van mij 😉
28/10/2015 - 23:18
Senne zegt:
Na een operatie die in vele gevallen meer kwaad dan goed heeft gedaan dan begint het pas de oorzaak van de pijn is vaak veroorzaakt door een falen tijdens de operatie en dan is een pijnkliniek geen optie meer . De enige uitleg die u uiteindelijk krijgt is "wij kunnen voor u niets doen" een diagnose wordt niet gesteld want dat zou wijzen op het falen van een collega en dat is uit den boze . Laat u niet wijsmaken dat uw rug heeft gefaald bij de operatie het is wel de chirurg die gefaald heeft dit is het geval in meer dan 40% van de rug operatie's

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.