20
dec

Yin en Yang

Geschreven door Bondgenoot Samana_
Yin en Yang

Ben jij het vroeg, ben ik het laat. Ben jij de ochtend, ben ik de zon die ondergaat. Ben ik de reden dan ben jij de twist, heb ik het juiste einde dan ben jij diegene die zich vergist.

Dram ik door dan ben jij de rust. Ben je star, ben ik diegene die je wakker kust. Voor al wat jij niet hoort zal ik luisteren, en voor al mijn roepen zal jij fluisteren.

Ga ik zweven dan ben jij de vaste grond, begrijp ik niet dan leg jij uit wat ik niet verstond. Als jij niet ziet, zal ik voor je kijken, en in al het anders zijn ben je juist zo mijn gelijke.

Jij bent mijn voor en ik je tegen, ik ben je vloek en jij mijn zegen. Ben jij het rechte dan ben ik krom, maar net op dat moment draait alles zich andersom.

En wat jij bent zal ik nu zijn, niet meer zo duidelijk, wie is groot en wie is klein. Zijn we zo zeker of juist heel bang? Wie is de yin en wie is de yang?

Ben ik de dag en jij de nacht? En heb ik op jou of jij op mij gewacht? We kunnen leven met of zonder elkaar, maar als we samen zijn, zijn we beter; Dat is zowel klink als klaar.

Sofi@

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer u om te reageren op dit artikel.