Woordenboek

Zoek op naam of op alfabet:

Bactericide
product met het vermogen om bacteriën te doden.
Bactericide
product met het vermogen om bacteriën te doden.
Bacterie
of microbe, het kleinste levend wezen, een ééncellig micro-organisme zonder kern. Bacteriën zijn overal aanwezig, ze vermenigvuldigen zich met grote snelheid, en vele soorten zijn ziekteverwekkend. In de natuur zijn ze nuttig voor de stofwisseling. Wanneer ze in het menselijk
Bacterie
of microbe, het kleinste levend wezen, een ééncellig micro-organisme zonder kern. Bacteriën zijn overal aanwezig, ze vermenigvuldigen zich met grote snelheid, en vele soorten zijn ziekteverwekkend. In de natuur zijn ze nuttig voor de stofwisseling. Wanneer ze in het menselijk lichaam een gunstige voedingsbodem vinden, kunnen zij door de producten die ze afscheiden (endo- en exotoxinen) ziekten veroorzaken.
Balanitis
ontsteking van de eikel.
Bauhin
klep van Bauhin, het klepvlies of de plooop de plaats waar de dunne darm eindigt en overgaat in de dikke darm. Ook: ileocecale klep.
Baxter
verkeerde benaming, want ‘Baxter’ is een merknaam. Correct is: infuus. Het zogenaamde ‘bakje’ voor chemotherapiepatiënten, maar evengoed elk infuus met vloeistoffen (met medicijnen) of bloed dat toegediend wordt in bloedvaten, in lichaamsholten of onder de huid.
BDE
afkorting voor ‘bijna dood ervaring’. Men ‘ziet’ het eigen lichaam van op afstand, er zijn waarnemingen van een reis door een tunnel, het zien van een hel-der licht of iemand in helder licht, van overleden personen…
Benigne
goedaardig, bv. gezwel.
Bilateraal
langs beide zijden.
Pagina: